Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról...

 

NYILAS-típus:

- A harmonikus Nyilas-szülött jóindulatú, megértő ,segítőkész, becsületes, igazságszerető, igazmondó, nagylelkű és törvénytisztelő. Mindig derűlátó, de mégsem szakad el a valóságtól. Magasabb szellemi érdeklődésű, távlati szemléletű, bölcselkedő hajlamú. Az élet értelmét és célját keresi. Nemes eszmékért lelkesedik, és lelkesít másokat, de ezt nem felelőtlenül teszi. Szerencsés természet, mert könnyen tud alkalmazkodni az egyetemes törvényekhez. Szereti a szabad mozgást, az utazásokat. Egészséges, sportos alkat. Hosszú életű.

- A diszharmonikus Nyilas-szülött mindenért azonnal lelkesedik és lelkesít. Meggondolás nélkül belekezd és másokat is belehajszol valamibe, majd ha tévedett, egyszerűen odébbáll. Fogjuk meg, és vigyétek típus. Szalmaláng természetű. Felelőtlenül ígérget. Ígéreteit gyakran önhibáján kívül nem tudja betartani, vagy egyszerűen elfeledkezik róluk. Szeret kóborolni, csavarogni és nagyokat mondani, hárijánoskodni. Túlzásokra hajlamos mindenben. Eltúlozhatja az evést, az ivást és az összes élvezeteket. Ezért könnyen elhízik. Hajlamos mozgásszervi problémákra, főleg a csípőtájon, valamint a máj működési zavaraira.

A NYILAS JELLEMRAJZA

A Nyilas társaságában Ön mindenről fogalmat alkothatott. Ugyanis olyan sosem látott szenvedélyeknek teszi Önt részesévé, amelyekbe testét-lelkét beleadja.

A Nyilas természetesen álladóan újabb kalandok keresésére indul. Bármi legyen is az éppen soros fejezet tartalma, a befejezés mindig ugyanaz, megtalálja a boldogságot! Az évek során tapasztalni fogja, mekkora lelkesedés hajtja a Nyilast, és mennyire meg van győződve arról, hogy egy nap biztosan valami nagy kegy, óriási öröm éri. A Nyilas rengeteget utazik. Minden visszatéréskor ugyanaz a jelenet játszódik le: azt ajánlja, hogy váltsanak élet- és szemléletmódot. Nagy kezdeményező, és semmilyen kifogás nem tántorítja el attól, hogy megpróbálja meggyőzni Önt. Egyik nap gabonakúrába kezd (természetesen Önnel együtt), máskor az ébredéskor keletkező pozitív energiákat akarja hasznosítani, aztán meg indiai tapasztalataiból kiindulva, arra próbálja meg rávenni, hogy minden nap csinálják végig a Mudra-gyakorlatsort.

Három hónappal később, amikor épp Kínából tér vissza, lebeszéli Önt arról, hogy fehérbe öltözzön, mondván, ez sok helyütt a gyász színe, s hogy egész biztosan ne vonhassa magára a rossz szellemek figyelmét, a Nyilas nem tétovázik tűzbe vetni még az utolsó teniszruháját sem.

Bármiről mesél éppen, a Nyilas minden egyes alkalommal megpróbálja minél csábítóbbnak feltüntetni új életmódját. Igazi idealista, aki abban hisz, hogy a boldogság csakis a külvilágban, csakis a jövőben és csakis változásokon keresztül érhető el. Amikor erről beszél, a Nyilas villámgyorsan felélénkül, és arca ragyog.

Kedves Nyilas, számunkra kissé paradoxnak tűnik az az igénye, hogy folyton a megismert emberekre hivatkozzon. Amúgy minden területen az értéket keresi. Két kifejezés jellemző igazán Önre: a muszáj és a Grál keresése.

 

A NYILAS ÉS AZ UDVARLÁS

A Nyilassal való kapcsolatból hiányzik a két fázis - a találkozás pillanata, és az az idő, amikor elhatározzák, hogy együtt fognak élni, azaz egy pár lesz kettőjükből. Ha a Nyilas Önben látja a Férfit (vagy a Nőt), vagyis a boldogság forrását, úgy száguld Önhöz, akár a tornádó, de természetesen a jómodor és a társasági illem szabályait betartva. A Nyilas mindent el fog követni új célja megvalósításának érdekében, és ösztönösen helyet szorít Önnek az életében.

A NYILAS ÉS A SZEX

A Nyilas jó kedélyű ember. Számára a testi szerelem olyan tevékenység, amelyet a földi örömök egyikének tart. Ezen a területen is mint életmódja minden más vonatkozásában - esztelen és féktelen, és persze, ebben is hűséges társa, a tökéletesség motiválja.

A NYILAS POZITÍV ÉS NEGATÍV VONÁSAI

A Nyilassal nem kell a megszokásra gondolnia, tudniillik vele minden megváltozhat egyik pillanatról a másikra, ez néhány napig tarthat, hogy aztán újra visszatérhessen a rendes kerékvágásba. Igen nehéz lenne leírni az utat, amely Önre vár a Nyilas mellett. De könnyebb megmagyarázni a viselkedését, ha tudjuk, hogy a Nyilas elvarázsolt ugyan - a szó pozitív értelmében -, de nem bolond.

Magatartása teljesen összefüggő tettekből áll, ezt akkor értjük meg, ha rájövünk, milyen forrásból táplálkoznak. A Nyilast tulajdonképpen mindig az új elméletek izgatják, amelyek következtetéseken és eszmecseréken alapulnak. Igen művelt. A Nyilas audiovizuális alkat. Arra van szüksége, hogy folytonosan a külvilágra hivatkozzon. Lelkesedése olyan területekre vonzza, ahová más nem meri betenni a lábát. A Nyilas időnként zseniális dolgok szerzője, lehetnek azok anyagi, értelmi vagy lelki vonatkozásúak.

A Nyilas igen nemes lelkű. Ha Önnek nehéz pillanatban segítségre lenne szüksége, ő ott lesz. Nyugodtan számíthat rá, a Nyilas a maximumot nyújtja, pláne azoknak, akiket szeret. Segít Önnek és rokonainak terveik megvalósításában, s ha valaki közülük olyan ambíciókat táplál, amelyekben nem mer igazán hinni, tudnia kell, hogy a Nyilas nagy érzékkel tudja ösztönözni azokat, akik szeretnének előre lépni.

A NYILAS ÉS A MUNKA

A Nyilas idealizmusa önmaga ellen is fordulhat, mert belső motorja hajtja nagyobb vállalkozások, nemes és merész feladatok elvégzése felé. Csakhogy akaratereje ingadozó. Nem nézi le az anyagiakat, mindig szüksége van egy kis támogatásra, hogy lépjen. Vágyainál prózaibb célokat kell elé állítani, mert céljai vagy túl magasak, vagy a realitástól távolodnak el. Szüntelenül arra törekszik, hogy megszabaduljon a konkrét valóság kényszerétől.

Minden érdekli, ami a megszokottól eltér, szellemi téren legalább annyira, mint lelki vagy földrajzi témákban. Éppen ezért a Nyilas nagyon jól érzi magát az olyan munkahelyeken, ahol nemzetközi kapcsolatokat kell kialakítania, és ösztönzést kap, ha szüntelenül új koncepciókat, új gondolkodás- vagy cselekvésmódot kell elsajátítania.

A Nyilas gyenge pontja, hogy kizárólag akkor cselekszik, ha fűti a lelkesedés, s ahányszor valamilyen tevékenységre vállalkozik, úrrá lesz rajta a buzgóság. Ám, ha elmúlik a lelkesedése, teljesen lemond a munkáról. Éppen ezért általában nehezen tud felmutatni kézzelfogható és tartós eredményeket.

A Nyilasok állandóan fizikai és lelki értelemben vett menekülésben vannak. Ezért gyakran találkozunk velük légitársaságoknál, import-export tevékenységekben, külföldre szóló megbízásokban, a Vatikánban vagy az ENSZ berkeiben, és minden olyan állásban, amely gyakori helyváltoztatással jár.

Ugyanígy jelen vannak a trénerek között, akár síoktatóként, akár lovaglóedzőként. A Nyilasok úttörők, kalandorok és általában hódító vágyakkal rendelkeznek.

A NYILAS ÉS A PIHENÉS

A Nyilas társaságában minden kikapcsolódásfajta beválhat, például:

- A nagy pihenés, az igazi vakáció. Betervezve sok alvást, vidáman élve az életet, a Nyilas kedveli a nagy, baráti és családi összejöveteleket valamint a kirándulásokat. Éljenek az esti közös virrasztások, a scrabble-viadalok, a kártyaparti, éljen a zajongás és a jó humor!

- Sportolás reggeltől estig, azzal az energiával és töretlen optimizmussal, amit nála már megszoktunk.

- Utazás új (vagy régi) civilizációk felfedezésével egybekötve.

Egy biztos, ha Ön a Nyilas partnere, tudnia kell, hogy nehéz, mi több, lehetetlen lesz: pihennie, időt fordítania magára, egyedül lennie egy kicsit, és még kevesebb jut mondjuk egy fogyókúrára. Viszont, ha Ön nem tudja, hogyan ossza be a szabadidejét, akkor ne kérdezzen semmit, bízza magát a Nyilasra!

A NYILAS VALÓDI ÉNJE

Fura dolog lenne a Nyilas esetében bármilyen elkötelezettségről beszélni, ugyanis egész élete csak abból áll. Mindig talál majd szegény embert, vagy barátokat, akik vigasztalására szorulnak; vagy ápolását igénylő betegeket, támogatására vágyó, mindenükből kifosztott embereket. Bármi legyen az indok, amiért a Nyilas segítségükre siet, elsőként a pillanat varázsgyógyszerét adja nekik bátorításul.

Hétköznapjain sokszor szeretné, ha túlórában tagja lehetne valamelyik egyesületnek, klubnak, filozófiai csoportosulásnak, amely valamilyen emberbaráti célért harcol.

A Nyilas lesz a mozgalom motorja, vagy akár szócsöve, és nemcsak beszél, de cselekszik is. A Nyilas munkabíró alkat. Általában nagytermetű, de 40 éves kora után elhízik, hiába volt bármilyen vékony és magas fiatalként. A Nyilas legtöbbször akkora hangerővel rendelkezik, hogy senkinek sem jut eszébe mikrofont adni neki, amikor közönség előtt beszél.

AMI CSODÁLATOS BENNED

Óriási dinamizmust viszel a szerelmeidbe, és nehezen felejthető emlékeket' hagysz magad után. Öntudatos, megnyerő személyiséged mélyén gyermekien idealista szív dobog akár az egész világot is barátságosan a kebledre tudnád szorítani. Az is igaz, hogy a Nyilas barátkozásában szerfelett munkál a párosodási kedv, és ezt nem is olyan nehéz észrevenni - szinte elképzelhetetlen, hogy a szédülékenyebb szívek között ne arasson sikert egy pillanat alatt. A Nyilas a társaság lelke, motorja, tréfamestere, aki ontja magából a sztorikat és a világról alkotott eredeti véleményeket.

Nincs még egy jegy az állatövben, amelyik úgy hallgatna a pillanat sugalmaira, mint te. És hirtelen felbuzdulásaidba a környezetedet is magaddal rántod! Barátod-barátnőd nem kívánt mást, mint egy bögre kakaót a tévé előtt, és már robog is veled együtt az Orient Expresszen. Ez a hév, ez a váratlanság pörgeti-forgatja kaleidoszkopikus szerelmi életedet, mert téged csak a tettek és szavak örök változatossága, színessége tud huzamosan elfoglalni.

Nekirugaszkodsz valaminek, és ha ráuntál, elrugaszkodsz megint, ezúttal másfelé. Megállásnyi időd sincs, és miközben állandó mozgásban vagy, az olyan kicsinyességek, mint a féltékenység vagy a birtoklási mánia, lepörögnek rólad. A Nyilas egyetlen életmódot ismer, a szabadságot, így aztán meg sem fordul a fejében, hogy bárki mást magához kéne láncolnia - és ha rajta múlik, soha nem is teszi ki magát ilyesminek.

Bár szereted érvényesíteni az akaratodat, ha úgy kívánja a helyzet, tudsz engedékenyen és előzékenyen viselkedni. Világéletedben kivontad magad minden marakodásból, ami a felbomlott kapcsolatok végén a keserű szájízt szokta hagyni, hogy aztán volt szerelmeiddel is fenntarthasd a jó viszonyt.

A Nyilas tüntetően szexi jelenség, ellenállhatatlan - és őszinte - mosollyal. Hazudni is valósággal képtelen volnál a szerelmednek. Egyszerűen ismerteted a kellemetlen tényállást, nem burkolod díszcsomagolásba. Amivel vérig is sértheted a partnereidet - amíg idővel meg nem tanulják értékelni benned az egyenességet.

Jellegzetességeid, a rendkívül élénk szellem és a tetterős fizikum így együttvéve garantálják, hogy veled a szex izgalmas érzéki utazás legyen gyönyörű megérkezéssel, aminek minden egyes pillanata élményszámba megy. Önzetlen szerető vagy, aki kíváncsi partnere fantáziáira, és súlyt helyez rá, hogy azok maradéktalanul megvalósuljanak. Az élet a Nyilassal olyan, akár egyetlen ünnepi meglepetés sorozat, ahol partnere végig díszvendégnek érezheti magát.

AMI RÉMES BENNED

Annyira kedveled a kósza életet, hogy minden elkötelezettségben azonnal tarthatatlan rendszabályokat orrontasz. Nem bírod, ha egy kellemes, puha szerelmi fészek falai köréd nyomulnak és elzárnak a külvilágtól. Allergiás vagy a rutinszerű életformákra és ha ilyenben találnád magad, a tudatodban rögtön felvillan valami más és feltehetőleg sokkal izgalmasabb lehetőség, ami odakint várna rád a nagyvilágban. Azzal, hogy a végleges döntések és örökre szóló, határozott igenek alól következetesen kibújsz, sok fejfafást okozol partnereidnek, akik fel nem foghatják, miért ne lehetne ezt a tökéletes szerelmet tartós alapra helyezni.

A szomszéd füve számodra ellenállhatatlan csábítást jelent - hogyan is mondhatnál le róla, hogy egyszer személyesen meggyőződj róla, tényleg zöldebb-e. Noha lehet a Nyilas nagyon is lojális, az örök hűség szobrát mégiscsak más jegyek szülötteiről fogják megmintázni. Az a baj vele, hogy fejvesztve elmenekül a felelősség elől. Valamikor a távoli jövőben talán rászorítanak majd, hogy felnőj végre, de ezt, ameddig lehet, elkerülöd. Van benned önzés is - időnként annyira belemelegedsz saját álmaid szövögetésébe, hogy észre sem veszed, ha partnered nem szerepel bennük.

Foglalkoztatnak téged a világ gondjai, és meglehet, közben fel sem tűnik, ha a partneredet nem teszed boldoggá. Ha az utadba állnak, napfényes természeted hirtelen elkomorul, és gyanútlan környezetednek jégverés zúdul a nyakába.

A szerelemben lényegre törő vagy, gyakran túlontúl szókimondó, ami azt is jelenti, hogy a kapcsolatok romantikus válfajában idegenül mozogsz. Szívesebben űzöd a szerelmet egy könnyebb fajsúlyú baráti alapon, részben azért is, mert a lezser viselkedés örve alatt nem tudod igazán, mit kezdj a közelséggel, ami félő, megváltoztathatja a jellemedet vagy az életedet.

Ha egy kapcsolat áporodottá vagy túl komollyá válik, rövid úton elejted. Lehet, hogy eleve olyasvalakinek adod a szívedet, aki más irányban foglalt és így sosem formálhat rád végleges jogot, mert ezzel a bravúros húzással is megtarthatod a szabadságodat.

A szerelemben - és egyáltalán - a Nyilas hajlamos tömérdek dologba belefogni, de hogy minek is jár a végére, az más kérdés. Olyan aktív, olyan energikus vagy, hogy nincs időd ülő helyzetben mindent szépen végiggondolni. Ám ha tényleg akarod azt a stabil, kiegyensúlyozott, megállapodott életet, amiről gyakran ábrándozol, erre előbb-utóbb időt kell szakítanod. Kergetni a szivárványokat óriási élvezet lehet, de egy nap majd szeretnél megfogni magadnak egyet, és nem tudod, hogyan.

HOGYAN HOZHATOD KI NYILASSÁGOD LEGJAVÁT?

Elképzelhető, hogy ez a szabad lélek egyszer megbarátkozzék az elkötelezettséggel? Igen, de csak ha eljut addig, hogy pontosan ezt akarja. Első lépés lehet, ha megpróbálod kapcsolatotokat a másik szemével nézni. Te csak akkor érzed magad jól, ha a kijárati ajtó legalább résnyire nyitva van, a legtöbb ember viszont szereti jól bezárni, és a biztonság kedvéért rátolni a reteszt.

De ha sarkig tárva is a vészkijárat, igazi szerelem sosem verhet gyökeret a kapcsolataidban, amíg te magad sem bízol benne, hogy nem kószálsz el, amíg nem tudsz elégedett lenni a meglévővel, mert készen állsz, hogy amint adódik egy izgalmasabb eshetőség, eliramodj. Ha sokáig így folytatod, partneredet kifárasztja, hogy mindent félvállról veszel, és hogy minden alkalommal úgy kell becserkészni, mikor egy felelősség elől bujdokolsz.

Természetesen a Nyilast nem szabad kalitkába zárni - de mélyen az érzékeny szívedben, nem vágysz te is az egyöntetű szerelem biztonságára? A szeretet maga bizonyos fokú kötöttség, de ez talán nem is jelent feltétlenül rácsokat. Le kell szoknod az elhamarkodott ígéretekről, amelyeket nem tudsz, és nem is fogsz megtartani. Túl könnyen forog a nyelved! Szenzációs ötleteiddel bogarat ültetsz a szerelmed fülébe, aztán nagyot nézel, ha megkapod a magadét, amiért nem tudtad, vagy elfelejtetted beváltani. Legnagyobb hevületedben is óvakodj többet mondani, mint amennyit komolyan is gondolsz.

Igyekezz mások érzelmeit kicsit tapintatosabban kezelni nem mindenki viseli jól a kritikát, a kemény szókimondást. Ha antennáddal ráállsz partnered hangulati hullámaira, elejét veheted néhány csúnya meglepetésnek - például annak, hogy mikor látszólag minden rendben van köztetek, hirtelen kifakadjon és megvádoljon, hogy elhanyagolod.

Kérlek, ismerd el, hogy hébe-hóba még neked sem árt, ha van kire támaszkodnod. Elbizonytalanodhatsz, rádtörhet valami rosszkedv - ilyenkor legyen azért valaki, akinek a vállán kipanaszkodhatod magad. Meglátod, függetlenséged nem szenved csorbát, csak mert szükséged van valakire. Hanem még erősebb is lehetsz tőle.

A NYILAS SZEXI TITKAI

A szexuális életed fantasztikus - mit bánod te, tudja meg az egész világ! Szívesen mondasz konkrétumokat is, ha barátokból, sőt akár kollégákból álló közönséged körében erre igény mutatkozik. Kezdve azon az egyenes, átható pillantáson, amivel a másik nem tagjait azonnal kellemes zavarba ejted, egészen a szeretkezés összes elfogadott szabályát áthágni képes testi rátermettségig, a Nyilas eleven, két lábon járó szexszimbólumnak tekinthető.

A szeretkezés ideális előzménye számodra mindenekelőtt egy kis izommunka a szabad levegőn - lehet ez séta, lovaglás, csónakázás, netán kertészkedés. Innen azonnal siessetek tovább egy zajos társaságba, ahol elmesélheted a legújabb vicceidet, és mialatt mindenki a hasát fogja a nevetéstől, titkos jelzéseket válthattok a fejük fölött. Hazaérve nincs más hátra, mint egy illatos olajmasszázs, ami úgy az igazi, ha a Nyilas legérzékenyebb pontjaira, a csípőre és a combra koncentrál.

Eközben a Nyilas szeret beszélni, ha pedig egyszer már beszél, mindent a nevén is nevezni - szellemileg ez hangolja igazán izgalomra. Fizikailag ugyanígy hat rá a nagyon gyengéd és a nagyon kemény érintések váltakozása. Villámként járja át egy hirtelen érzéshullám, amely szinte el is veszi önálló akaratát és minden idegszálát végigborzolja.

A szex olyan természetes a Nyilasnak, mint az ajkaknak a mosoly, és ő egyiket sem fogja vissza. Leginkább a szabad ég alatt érzi otthon magát, szeret a ruhától megszabadulva belecsobbanni a vízbe, elhagyatott tengerpartokon bóklászni és szeretkezni a csillagos ég alatt. Impulzív és képzeletgazdag szexualitásának a változatosság adja igazi ízét, a veszély pedig a legkülönlegesebb zamatokat. Semmilyen szemérmességnek nincs helye a hálószobádban, de már az is lelohaszt, ha túl sokáig tart, amíg partnered hajlandó elcsábulni. Ha egyszer eltökélted, hogy szeretkezni akarsz, akkor hozzálátsz és így is teszel - aztán mihamarabb kezdődhet elölről.

A szenvedély a te kísérleti tereped, a gátlástalanság a bájitalod, igazi elemed pedig a fesztelenség. Ebbe tulajdonképpen minden belefér. Ha a sajátod mellett nem feledkezel meg a másik érzéseiről sem, akkor tényleg fantasztikus lesz.

A NYILAS MEGHÓDÍTÁSA

Amennyiben szerelmesed a karikagyűrű felhúzásában látja a célt, és erre pont a Nyilast szemelte ki - akkor gondolja meg még egyszer. Lehet, hogy a kocsi csomagtartójához kell kötözni, hogy időben - illetve egyáltalán - odaérj az esküvői szertartásra. Nem mintha részedről eleve kizárt volna az életen át tartó szerelem - de ragaszkodsz a saját feltételeidhez. Olyan társ illik hát melléd, aki hozzád hasonlóan független, nem vágyik téged mindenestül birtokba venni, aki nem tesz fel meredek kérdéseket, valahányszor elkésve érsz haza, és szemet huny futó kalandjaid fölött, amelyek nélkül nem is lennél önmagad.

A tartós együttléthez partnerednek mindennél többre kell tartania az őszinteséget, legyen nyílt és egyenes, soha ne próbáljon meg manipulálni téged, és ne mesterkedjen azon, hogy egyértelmű szerelmi bizonyítékot csikarjon ki tőled.

Legyen ereje elfogadni szabadságigényedet, de legyen annyira szentimentális, hogy meg akarja ünnepelni az első közös lábos megvásárlásának évfordulóját. Észre kell vennie, mikor hajtod túl magad, mikor kell lassítanod az iramon, és a teljesítményeket félretéve magadba nézni. És legyen benne annyi játszi lendület, pajkosság, amivel állandó meglepetéseket okozhat neked, az ágyban is, azon kívül is. Tökéletes partnered egy szent türelmével rendelkezik és hozzá egy földi halandó minden szexuális tapasztalatával. Szeress - szeresd a híveimet lehetne a Nyilas mottója. Partnered kiterjedt és zajos baráti körre készüljön föl, amelynek te vagy a központja. Ne emlegesse fel az általad csak félig befejezett dolgokat, amik a házban szétszórva találhatóak, ahogy ne molesztáljon olyan unalmas feladataid felemlítésével sem, melyek rendre a listád aljára vándorolnak, amikor sürgősebb teendők követelik a figyelmedet.

A Nyilassal az élet mozgalmas, vidám, tarkabarka, a szerelem forró, a barátság pedig alapvető. Lehet, hogy nem leszel hajlandó magad törvényesen lekötni, de mikor a megfelelő személy kerül az utadba, testestül-lelkestül szállsz be a szerelembe, és nincs papír, ami kapcsolatotokat szorosabbra fűzhetné.

http://www.felsofokon.hu/zodiakus/zodiakus_jegyek/html/zodiakus_jegyek_jellemzoi/nyilas.html